1

Афонський старець розповів, як молитися за єретиків і віровідступників

13:53, 17.11.2017
1 хв.

Афонський старець Гавриїл Карейський розповів про те, як молиться про єретиків і людей, що відпали від Православної Церкви. Адже, як відомо, ні в одній Православної Церкви світу, таких людей не поминають за Божественних літургіях.

Афонський старець Гавриїл Карейський розповів про те, як молиться про єретиків і людей, що відпали від Православної Церкви.

Адже, як відомо, ні в одній Православної Церкви світу, таких людей не поминають за Божественних літургіях.

«Зрозумійте, померлі не мають іншої допомоги, крім нашої. А ієреї повинні поминати на літургії всіх покійних. Ми не згадуємо на літургії тільки безбожників, єретиків і тих, хто живе в блуді. Тому тих, хто не покаявся, поминати на проскомидії неправильно. 

Відео дня

Ми виймаємо частки тільки за вірних - це таїнство вірних. Святий апостол Іоанн Богослов у першому своєму посланні говорив: «Та не будемо молитися за тих, хто грішить до смерті, а це єретики, невірні і ті, що не покаялися». Ось за них ми і можемо молитися на чотках,  але не на літургії», - пояснив афонський старець Гавриїл Карейський.

*** Єресь - це не просто помилка через незнання або неправильний висновок. Єресь - це свідоме і вперте спотворення Священного Передання, підрив фундаментальних істин православної віри, таке згубне їх спотворення, яке перешкоджає порятунку душі.

Апостасія (грецьк. Αποστασία - відступництво) - відступництво від християнства, віровідступництво, повна відмова від віри, заперечення догматів, відпадання від Церкви. На відміну від єресі - часткового заперечення церковного вчення, апостасія - це повне заперечення віри.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся