1

Оглядач газети «Los Angeles Times» Джон МакКінні (John McKinney) написав книгу про Афон - «Походи на Святу Гору».

Раніше він їздив на Афон з професійною метою - щоб відправитися в похід по горах Греції, а після - написати про це.

До нього приєднався друг Спіро, який, на відміну від Джона, був туристом-новачком. Спіро - православний християнин, вільно розмовляє грецькою, якою не володіє Джон.

Відео дня

У книзі Джон описує свої враження про подорож, розповідає про душевні зміни, які відбулися після спілкування зі святогорцями, а також про чудеса.

Автор книги описує Святу Гору як єдиний у своєму роді чернечий півострів, який має свою історію, святих й ікони, давні традиції та сучасні зразки благочестя.

«Як розповідь про подорожі, так і духовне їхнє відображення «Походи на Святу Гору» уносять читача в місце, де зустрічаються рай і земля, де трапляються чудеса на гірській стежці, де святі люди допомагають паломникам, і де святі чують прохання тих, хто не хоче молитися. Це найкращий вид опису подорожей, бо найважливіші подорожі досліджують географію душі. І це найкращий вид духовного письма, бо воно вказує нам на Бога, Який зустрічає нас після життя на землі, яку ми залишимо», - написав відгук про книгу Джона МакКінні Бен Даніель, автор видання «Вдумливе християнство: віра і дія на шляху до Іісуса».

За матеріалами pappaspost.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".