Фото: athos-ukraine.com

17 листопада о 13.30 в Національній бібліотеці України для дітей (вул. Януша Корчака, 60) відбудеться відкриття просвітницького проекту «20 стовпів Афону».

Благодійний фонд «Православний спадок України на Святій Горі Афон» передасть на зберігання в бібліотеку два унікальних 3-D макета, один з яких у деталях повторює рельєф Святої Гори, другий - тривимірне зображення Лаври святого Атанасія.

Також відбудеться відкриття фотовиставки з видами Афону.

Відео дня

Проект відкриють виконавчий директор БФ «Православний спадок України на Святій Горі Афон» Андрій Ус, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко і вікарій Київської єпархії УПЦ єпископ Васильківський Миколай (Почтовий).

Організатори планують протягом року роботи проекту «20 стовпів Афону» ознайомити з духовним надбанням і сучасним життям на Святій Горі понад 40 тисяч українських школярів.

Щодня бібліотеку відвідує до 200 дітей з усієї України. У бібліотеці передбачена екскурсійна програма, у рамках якої школярам покажуть макети і розкажуть про Афон.

Розмір 3-D макета Святої Гори – 2,5 м в довжину і 0,9 м завширшки, вага – 180 кг Конструкція обнесена скляним куполом, виготовленим з ударостійкого скла. 3-D макет Великої Лаври - першого монастиря на Святій Горі, архітектура якої стала основою афонського будівництва монастирів, становить 1,2 м в довжину і 0,85 м в ширину.

"Православна спадщина України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".