1

Священний Синод Елладської Православної Церкви проголосив преподобного Паїсія Афонського святим покровителем військ зв'язку грецької армії.

Як повідомляє грецьке інформаційне агентство «Ромфея», таке рішення було прийнято на прохання військових капеланів генерального штабу Національної оборони Греції.

Священний Синод Елладської Православної Церкви проходив 1-2 листопада під головуванням Архієпископа Афінського і всієї Греції Ієроніма.

Відео дня

Синод Елладської Церкви схвалив пропозицію синодальної комісії з соціально-благодійної діяльності щодо публікації синодальної енцикліки, що стосується звітів про витрати на благодійну діяльність в 2017 році в Афінській Архиєпископії і митрополіях Елладської Церкви.

Священний Синод також прийняв рішення щодо затвердження низки нових богослужбових текстів і відновлення колишніх монастирів.

Також Священний Синод Елладської Церкви розглянув окремі проблеми з життя митрополичих єпархій, звіти синодальних комісій, кадрові питання.

Як відомо, святий Паїсій служив телеграфістом в армії Греції під час громадянської війни.

Паїсій Святогорець один з найбільш шанованих грецьких старців XX століття. Преподобний народився 25 липня 1924 року в невеликому грецькому селищі Фарасах на території Туреччини. З юних років Паїсій Святогорець бажав стати ченцем, тому після служби в армії в 1950 році він приїхав на Святу Гору Афон, де прийняв чернечий постриг. Старець залишив світу неоціненну духовну спадщину - свої повчання. Одна з найвідоміших - Збірка Слів преподобного Паїсія Святогорця в 6-ти томах. Священний Синод Вселенського Патріархату 13 січня 2015 року зачислив старця Паїсія до лику святих Православної Церкви.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".