1

Триває паломницький візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія на Святу Гору.

2

Митрополит Онуфрій 3 листопада звершив Божественну літургію в обителі Дохіар. Як відомо, в цьому монастирі зберігається чудотворна ікона Божої Матері «Скоропослушниця».

3

Предстоятель Української Православної Церкви звершив спів акафісту і помолився за Україну і наш народ перед цим чудотворним образом.

Відео дня
4

Також після богослужіння Митрополит Онуфрій поговорив з братією монастиря.

5

*** Ікона Богородиці "Скоропослушниця" знаходиться на Святій Горі, в обителі Дохіар. Згідно з монастирським переказами, історія образу пов'язана з монахом на ім'я Ніл. У 1664 році він виконував послух на кухні.

Одного разу, проходячи вночі в трапезну із запаленою лучиною, почув від ікони Богоматері, який висів над дверима, голос. Цариця Небесна сказала йому не ходити тут і не коптити її образ. Чернець не повірив почутому, подумав, що це жарт братії та продовжував ходити в трапезну, як і раніше. Він втратив зір і щиро, зі сльозами, просив вибачення у Божої Матері, що не послухався Її одразу.

Ніл знову почув голос, що лунав від ікони: "З цієї пори іменуватиметься ця ікона Моя Скоропослушницею, тому що швидку всім, хто приходить до неї, буду являти милість і виконання прохань". Чернець зцілився.

Православні християни моляться перед іконою Божої Матері «Скоропослушниця» 22 листопада (за новим стилем).

З використанням матеріалів Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".