1

"Коли люди почнуть молитися, вони будуть їсти золотими ложками": афонський монах про силу молитви

13:13, 02.11.2017
3 хв.

Істинного християнина молитва повинна супроводжувати все життя. Афонські монахи вчать вдаватися до щоденної молитви кожній віруючій людині. Геронда Сава, учень Преподобного Паїсія Святогорца, розповів про те, яку силу має молитва на всі випадки життя, і як, звертаючись до Господа, людина може отримати прощення, зцілення і спасіння.

Істинного християнина молитва повинна супроводжувати все життя. Афонські монахи вчать вдаватися до щоденної молитви кожній віруючій людині. Геронда Сава, учень Преподобного Паїсія Святогорца, розповів про те, яку силу має молитва на всі випадки життя, і як, звертаючись до Господа, людина може отримати прощення, зцілення і спасіння.

Молитва для прощення

«Навіть найбільш грішна людина на землі, навіть убивця або ув’язнений, коли дізнається любов Христову, відразу змінить своє життя, свої думки, свою свідомість. Найбільш грішна людина після того, як вона покається, зможе піднятися. Господь поважає людину, поважає її свободу. 

Відео дня

Господь говорить: «Хто мене любить, той виконує мої заповіді». Тому ми повинні зректися своєї волі і намагатися сповідатися і виконувати заповіді. Сьогодні повинен покаятися весь народ, а особливо ж повинні покаятися люди церкви, православні. 

Тому що сказано у Писанні, що коли Господь прийде у другому Пришесті, він відокремить овець від козлів. 

І нам всім треба вже зараз покаятися, щоб опинитися праворуч Господа».

Молитва в ім'я спасіння

«Коли я прийшов на Афон, я познайомився із преподобним Паїсієм Святогорцем і став ченцем. Святий Паїсій був дуже простим і смиренним, тому зараз Господь його прославив. Паїсій багато молився, постив і мав у своєму серці любов до всіх людей. А, коли його хтось лаяв, а його багато лаяли, він за все дякував Богові, і любив усіх своїх кривдників. І зараз ми всі бачимо, що він святий.

Треба завжди дякувати Богові, коли споживаємо їжу, п'ємо, спимо. Навіть птахи у небі прославляють Господа, так і ми, люди, повинні невпинно славословити Всевишнього. Нас виганяють, нас ображають, лають - на все, що відбувається у нашому житті, ми повинні говорити: «Слава тобі, Боже, за все!».

Молитва як шлях до зцілення

«Старець Паїсій говорив, що рак - це засіб для порятунку. І багатьом людям Господь дає цю хворобу для того, щоб вони покаялися. Якщо ж ця хвороба у дитини, то найчастіше Господь дає її для того, щоб батьки почали ходити до церкви, щоб вони приносили покаяння, сповідалися і причащалися. І було багато випадків, коли Господь зціляв цих дітей по молитвам їх батьків».

Молитва для добробуту

«Старець Паїсій говорив, що коли люди почнуть молитися, вони будуть їсти золотими ложками. Бо коли ми припиняємо молитися, у нас відразу починаються проблеми. А, чим більше ми молимося, тим більше блага отримуємо від Господа. За допомогою молитви багато людей стали багатими, знайшли роботу, зцілилися. Молитва вирішує всі проблеми, саме молитва є ключем, який відкриває нам всі двері».

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся