1

На Святій Горі Афон, в монастирі Дохіар 23 жовтня відбулася закладка нового храму на честь ікони Пресвятої Богородиці «Утамуй мої печалі».

2

Від імені ігумена Дохіарського монастиря, ієромонах Гавриїл, виконуючий послух благочинного обителі, подякував усім, хто надає допомогу в справі будівництва нового храму.

2

На урочистому чині закладення наріжного каменю у фундамент нової церкви були присутні численні паломники з України й інших країн.

Відео дня

В урочистостях взяв участь архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, який перебуває нині з паломницьким візитом на Афоні.

3

*** Дохіар - афонський монастир, який займає за ієрархією 10 місце. Перше документальне свідчення про монастир датується X століттям. Заснував обитель преподобний Євфимій. У Дохіарі зберігається чудотворна ікона Божої Матері «Скоропослушниця».

Ікона Богородиці «Утамуй мої печалі» (XVIII ст.) зберігається в Москві, у храмі святителя Миколая Чудотворця. День святкування - 7 лютого (за новим стилем). Православні християни моляться перед цією іконою про зцілення й позбавленні від скорбот і гріховних пристрастей.

Фото: Мукачівська єпархія УПЦ.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".