1

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав з 50-річчям ієрейської хіротонії ігумена монастиря Ксенофонт архімандрита Алексія. У Греції, на урочистості, присвячені цій події, прибула делегація УПЦ, в складі архієпископа Львівського й Галицького Філарета та єпископа Бородянського Варсанофія. Владика Варсонофій зачитав привітання Митрополита Онуфрія.

Серед учасників урочистостей - засновник Благодійного фонду "Православний спадок України на Святій Горі Афон" Дмитро Ворона і виконавчий директор фонду Андрій Ус. 

Відео дня

У своєму листі Предстоятель УПЦ побажав архімандриту Алексію «душевного миру, тілесної кріпості, невичерпної радості у Господі і щедрих милостей від Спасителя нашого. Нехай Всещедрий Владика Неба і землі примножує дні й літа Вашого богоугодного служіння для подальшого свідоцтво сили й торжества віри Христової ».

Митрополит Онуфрій також відзначив значущість праць архімандрита Алексія.

«Уподібнюючи Священний монастир Ксенофонт небесному Вертограду, Ви докладаєте всіх зусиль, щоб виростити в ньому запашні квіти чернечих молитов і рясні плоди чернечих чеснот, наставляючи, як добрий пастир, паству ченців і численних прочан до небесної огорожі, навчаючи стадо Христове Його заповідям».

Члени офіційної делегації УПЦ передали архімандриту Алексію подарунок від Предстоятеля Української Православної Церкви.

За матеріалами Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".