1

Афонський мученик Георгій, який віддав все своє майно в монастир і постраждав за Христа

11:55, 15.10.2017
2 хв.

Православні християни 15 жовтня (за новим стилем) відзначають день пам'яті афонського святого - мученика Георгія.

Православні християни 15 жовтня (за новим стилем) відзначають день пам'яті афонського святого - мученика Георгія.

Святий Георгій народився у Філадельфії, у християнській сім'ї. Подорослішавши, він переїхав у Карачасу (Турція). Тут він прийняв іслам. Однак через кілька днів він усвідомив, що зробив велику помилку й зі сльозами розкаявся.

Святий відправився на Святу Гору Афон. Там він посповідався і, виконавши епітимію, був помазаний священним миром. Так він знову став християнином.

Відео дня

Він часто думав про слова Христа: «а хто зречеться Мене перед людьми, зречусь того і Я перед Отцем Моїм Небесним» (Мф. 10:33). Святий побажав кров'ю спокутувати свій гріх. Він розповів про цей намір своєму духівнику, який благословив його на такий крок.

Георгій роздав все своє майно на благо Святої Гори і попросив святогорців молитися про нього. Він знову прибув у Карачасу. Турки одразу впізнали його, схопили і привели на суд. Йому пред'явили звинувачення, що він ходить у християнському вбранні. 

Святий сказав, що це правда і що він знову християнин, що іслам - це помилкове вірування.

Розгнівані турки посадили святого в темницю, а потім жорстоко мучили протягом 8 днів. Георгій терпів усі муки і говорив: «Якщо і ще що зробите мені, я не відречуся від віри своєї: християнином народився, християнином живу, християнином і помру».

В реультаті, бачачи, що ніякі муки не в силі відвернути святого від Христа, суддя виніс йому смертний вирок. Він був обезголовлений 15 жовтня (за новим стилем) 1794 року.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся