2

Афонський старець розповів про те, як досягти духовної чистоти і де знайти свого духівника

09:35, 13.10.2017
2 хв.

Настоятель монастиря Ватопед архімандрит Єфрем розповів про те, як досягти істинної духовної чистоти серед міської суєти, а також про те, де знайти свого духівника.

Настоятель монастиря Ватопед архімандрит Єфрем розповів про те, як досягти істинної духовної чистоти серед міської суєти, а також про те, де знайти свого духівника.

ЯК ДОСЯГТИ ІСТИННОЇ ДУХОВНОЇ ЧИСТОТИ СЕРЕД МІСЬКОЇ СУЄТИ

"Той, хто хоче домогтися чистоти у серці, віддаляється від суєти. Усе залежить від того, наскільки велика у нас жадоба до цієї благодаті. Те, що переживає кожен монах, повинен переживати і кожен мирянин.

Відео дня

Тому що не існує окремо чернечої духовності та окремої мирської духовності - у нас одна духовність на всіх. І християнин у світі повинен знаходитися у тих же умовах, що і монах. Тому дуже важливо мати духовного керівника, духівника.

ДЕ ЗНАЙТИ СВОГО ДУХІВНИКА

"Бог, який може відновити життя з каменю, чи не може він послати людині духівника? Він бачить прихильність кожного, і Господь зведе його з потрібною особою. Тому не опускайте руки, не міркуйте, що далеко живете, скрізь є духовні отці.

Не забудьте, що Бог дає нам за нашим серцем і всяке наше бажання може виконати.

Одного разу старець Паїсій Святогорець був в одному місті, де купив речі для монастиря. Коли він ходив по одній з вулиць, раптом почув голос Святого Духа: «Увійди до будинку, біля якого зараз проходиш». Старець сказав: «Як мені увійти до будинку, де я нікого не знаю?». Але тоді голос наполегливіше йому говорить: «Послухай мене і увійди до цього будинку!».

Старець Паїсій послухався, постукав у двері, і йому відчинила одна старенька. У жінки було на руках троє сиріт, тому вона не могла покидати свій будинок, але невпинно молилася. Вона багато років мріяла про зустріч з отцем Паїсієм, і молилася про те, щоб Господь послав їй цю зустріч. Жінка духовно подвизалася, і у неї були серйозні питання, на які не могли відповісти духівники її приходу.

І Бог їй дав за серце її. Тобто, для Бога не існує неможливого – для нього усе є можливим".

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся