1

Художник Антон Овсяніков подарував афонському монастирю Григоріат ону зі своїх робіт. Він написав декілька портретів покійного ігумена монастиря - архімандрита Георгія (Капсаніса).

2

Автор робіт зазначив, що перший портрет він подарував святогорцям навесні. Розмір картини - 40х55 см. Потім братія замовили ще два портрети - інші за композицією і більші за розміром. Усі картини написані в стилі реалістичного живопису.

3

«Отець Георгій був видатним богословом і незаперечним авторитетом на Святій Горі, тому зробити його портрет - це була велика честь і відповідальність для мене! Як вийшло - не мені судити... », - сказав художник.

Відео дня

*** Архімандрит Георгій (Капсаніс) (1940-8.06.2014) народився в Афінах, в благочестивій родині. У 1969 році закінчив богословський факультет Афінського університету, отримав ступінь кандидата богослов'я. У 1972 році прийняв монашество. Незабаром він був рукопокладений у сан ієродиякона, потім - у священика, а після - став архімандритом. На Афон отець Георгій прибув у 1974 році. Його обрали ігуменом монастиря Григоріат. Тут його називали Георгієм II, так як раніше вже був настоятель на ім'я Георгій (в 1916 - 1924 роках). У період ігуменства Георгія II в обителі активно розвивалася видавнича діяльність. 13 лютого 2014 Георгій II залишив пост ігумена. Він помер у Салоніках 8 червня 2014 року, в день свята Святої Трійці. Похований на Афоні.

Фото: facebook.com / Anton Ovsianikov.

За матеріалами з відкритих джерел.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".