1

Грецький парламент проголосував за скандальний законопроект про «Юридичноме визнання гендерної ідентичності», згідно з яким кожен громадянин Греції, який досяг 15-річного віку, може змінити стать.

За прийняття законопроекту проголосували 148 депутатів; проти - 124 і 13 утрималися. Таким чином, закон був прийнятий.

«Афонські ченці призвали нас до боротьби. Ми прислухаємося до цього заклику й будемо чинити опір. Як сказано в заяві Священного Кінота Афона: якщо не будемо чинити опір ми - повстануть з могил наші предки. Ми закликаємо Церкву очолити протест і готові їй всіляко сприяти», - сказав один із депутатів, який проголосував проти цього закону.

Відео дня

Громадські активісти також виступали проти прийняття скандального законопроекту. Так як соцопитування, яке було проведене раніше, показав, що 71,7% опитаних греків виступили проти можливості зміни статі для неповнолітніх.

Також раніше проти закону про вільну зміни статі виступила Елладська Православна Церква. І Священний Кінот Святої Гори Афон направляв послання міністрам освіти й юстиції Греції.

«У Церкви тверда позиція з цих питань. Мені шкода, тому що у нас стільки проблем, голод, злидні, а ми займаємося такими речами. Ми не хочемо, щоб діти наші зазнали мук. Хто знає, що вони нам скажуть, коли виростуть?»- сказав архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім.

«Чому володарі нав'язали нам брудний закон, тоді як народ його відкинув. Це хіба не диктатура? <…> слід було провести референдум. Але зло сталося, закон прийнятий. Приймаючи такі закони грецька держава рухається шляхом розкладання інших народів. Гріх зійшов на трон і править. Ми живемо напередодні воцаріння антихриста. Але не бійтеся, переможцем в кінці буде Господь наш Іісус Христос», - сказав митрополит Гортинський Єремія.

За матеріалами agionoros.ru. Фото: РИА Новости.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".