1

Під час зустрічі, що проходила в Салоніках, настоятель афонського монастиря Ватопед архімандрит Єфрем (Куцу) подарував Константинопольському Патріарху Варфоломію перший екземпляр книги «Ода Мойсеєві».

Видання побачило світ в обителі Ватопед. Презентація книги відбулася 4 жовтня, в театрі «Палласа», в Афінах.

Книга містить 90 текстів богословського характеру, а також інші твори, автором яких був як сам старець, так й інші автори, чиї дослідження присвячені отцю Мойсею.

Відео дня

Патріарх Варфоломій привітав братію афонського монастиря з виходом книги та подякував ігумену Єфрему за подаровану книгу.

2

***Монах Мойсей Святогорець - іконописець, поет, письменник і критик народився в 1952 році в Афінах. Він був автором 52 книг і понад 1000 статей. Його праці були перекладені та видані в багатьох країнах. Старець був учасником більш, ніж 80 наукових конференцій. На Святій Горі він заснував журнал «Протат», редактором якого був. Також був старшим секретарем у Священному Кіноті Святої Гори Афон. Близько 25 років був старцем келії святителя Іоанна Златоуста, яка відноситься до скиту святого великомученика Пантелеімона, обителі Кутлумуш. Старець Мойсей помер 1 червня 2014 року.

За матеріалами «Седмиця».

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".