1

Священний Кінот Святої Гори Афон направив послання міністрам освіти й юстиції Греції у зв'язку зі скандальним законом про «вільну зміну статі».

Представники 20 обителей Афона висловили незгоду з тим, що закон передбачає право кожного громадянина Греції, який досяг 15-річного віку, на подання письмової заяви для зміни статі. Таким чином, закон може створити умови для порушення аватона - стародавньої заборони, згідно з якою жінкам заборонено відвідувати Афон.

«У зв'язку з пропонованим до утвердження законопроектом ми охоплені занепокоєнням, що нам готує день прийдешній? Хіба допустимо в нашій православній батьківщині законодавчо неприховано кидати виклик божественному закону? "І створив Бог людину за образом Своїм, за образом Божим створив, як чоловіка і жінку сотворив їх"», - зазначено в посланні.

Відео дня

Священний Кінот звернувся до депутатів з проханням «щоб подібний закон не був прийнятий. Вважаємо, що найкращим виходом стане відкликання законопроекту і відправлення його на доопрацювання».

Також Священний Кінот Святої Гори висловив підтримку батькам, які протестують проти навчальних посібників з релігієзнавства, які поширює міністерство освіти Греції. Згідно з цим посібником, навчання учнів будеконфесійно орієнтованим. Афонські монахи вважають це «схилянням до агностицизму і безбожництва».

Нагадаємо, раніше проти цього закону виступили Фіотідскій Миколай і митрополит Етолійський Косма, й громадські діячі.

За матеріалами agionoros.ru.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".