1

У Греції прийняли новий закон «про вільну зміну статі», проти якого виступили представники Православної Церкви та громадські діячі.

Новий закон може спровокувати порушення аватону - афонської заборони, згідно якої жінкам заборонено відвідувати Святу Гору.

Відповідно до закону, кожен громадянин Греції, якому виповнилося 15 років, може подати письмову заяву для зміни статі.

Відео дня
2

Митрополит Етолійський Косма звернувся до депутатів грецького парламенту: «Ви просуваєте законопроект, який заперечує Творця Триєдиного Бога і зводить на Нього хулу. Новий закон неприродний, він зазіхає на психосоматичну ідентичність людини, плекає розпусту й має на меті стати перешкодою для людини на її шляху до освячення та обоження.

Трясуть кістки наших святих і героїв! Плаче великий визволитель Греції рівноапостольний Косма Етолійський та інші наші святі. Ми очікуємо, що ви піднесли свій голос проти цього законопроекту. Народ шукає прикладів для наслідування, грецьких вождів, які врятують Батьківщину й народ».

Також Митрополит Фіотідскій Миколай висловив своє невдоволення, у зв'язку з прийняттям даного закону: «Бачили, до чого докотилися грецькі православні депутати? На щастя, поки не всі. Вони хулять людське тіло. <...> Це безумство для всякої розумної людини і сатанинська справа з точки зору Закону Божого. Але деякі люди взялися за те щоб зробити з нашої держави - державу гріха».

Митрополит звернувся до політиків з проханням не обманювати народ і не голосувати за закони, які суперечать Закону Божому, заради голосів на виборах.

Владика Миколай також додав, що: «Сьогодні нам кажуть, що Бог не створив чоловіка і жінку, зводячи тим самим з розуму наших дітей. Кожен чоловік може з легкістю стати жінкою, а жінка - чоловіком. Знаєте, навіщо вони це роблять? Вони хочуть будь-якою ціною добитися того, щоб гомосексуалісти могли всиновлювати дітей».

За матеріалами agionoros.ru.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".