1

Ігумен монастиря Дохіар розповів, чому відбуваються війни і як зберегти мир

21:38, 02.10.2017
2 хв.

Ігумен афонського монастиря Дохіар архімандрит Григорій розповів про причини війн, про те, як повернути мир, чому важливо берегти традиції своїх пращурів, що таке справжні миротворчі війська, і навіщо потрібно молитися про тих, хто закликає до війни.

Ігумен афонського монастиря Дохіар архімандрит Григорій розповів про причини війн, про те, як повернути мир, чому важливо берегти традиції своїх пращурів, що таке справжні миротворчі війська, і навіщо потрібно молитися про тих, хто закликає до війни.

"ЄДИНА МИРОТВОРЧА СИЛА - НЕБЕСНЕ ВІЙСЬКО АРХАНГЕЛА МИХАЇЛА"

- Чому відбуваються війни?

Відео дня

- До війн призводить політика тих, кого називаємо «сильними світу цього». Але ці «сильні світу», насправді, дуже слабкі й нікчемні, якщо виконують диявольську справу за принципом «розділяй і володарюй». 

А ті сили, які називають «миротворчими», несуть далеко не мир - там, куди приходять миротворчі війська, відбуваються вбивства, зіткнення і геноцид. Тільки Небесне військо, очолюване небесним архангелом Михаїлом, є миротворчою силою. Будь-які інші не можна допускати на свої землі.

"БАБУСЯ РОБИТЬ БІЛЬШЕ, НІЖ ПРОФЕСОР, ЯКЩО ВОНА ЗБЕРІГАЄ ВІРУ" 

2

- Що потрібно, щоб православні люди у світі об'єдналися?

- Перш за все, треба, щоб ми зупинили свій власний егоїзм. Егоїзм розчленовує народ, розбиває сім'ї на шматочки. І треба припинити привносити у своє життя чужу культуру. Ми змогли утримати нашу православну віру у страшні часи турецького ярма, тепер же готові все продати. 

Ми повинні шанувати православні традиції наших батьків, і не слідувати шляхами інших народів. Тільки наші традиції зможуть нам продовжити наше життя. І найпростіша бабуся робить більше для свого народу, ніж вчений професор, якщо вона зберігає його віру. 

І краще поклонятися і брати благословення у такої істинно віруючої бабусі, ніж у служителя Церкви, який зрікається своєї віри.

"ГОСПОДЬ - ЦЕ МИР, А ВСІ ВІЙНИ - ВІД ДИЯВОЛА"

3

- Як повернути мир?

- Мир - це Христос. Коли у нас є Христос у серці - у нас є мир, а якщо немає Христа - значить, немає і миру. Нам потрібно молитися і просити у Господа, щоб він нам послав, перш за все, внутрішній мир, тоді ми зможемо знайти і мир зовнішній.

«Мир всім», - молиться Церква у кожному своєму таїнстві. І кожен православний повинен нести свій Символ Віри, хреститися, поклонятися Святій Трійці і дякувати святим, які охороняють його землю. 

А за тих, хто роздуває війни, за тих, хто ними править, потрібно читати молитви від злих духів. Бо Господь - це мир, а всі війни - від диявола.

Підготувала Дарина Чугаєвська за відеоматеріалами на YouTube

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Религії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся