Володимир Шкуров / athos-ukraine.com

Розкол у духовній сфері не можна культивувати навіть під маркою патріотизму, оскільки це може призвести до незворотних наслідків у суспільстві. Про це сказав український дипломат, посол України в Греції (2010 - 2017 рр.) Володимир Шкуров в інтерв'ю "Православний спадок України на Святій Горі Афон" для "УНІАН-Релігії". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полюбити Грецію: відверте інтерв'ю українського дипломата про 20 років роботи в посольстві

"В України нині дуже непрості часи. Я вважаю, що розкол у Православ'ї - це дуже погане явище для нашого соціуму. Тому що суспільство таким чином розрізається в тому місці, де у нього знаходиться душа. Начебто це і не так помітно відбувається, але згодом все проявляється. Проявляється в соціальному нерозумінні, озлобленості людей. Питання релігії потрібно дуже делікатно вирішувати. Тому що не можна, навіть під маркою патріотизму, культивувати розкол в духовній сфері. Інакше це може призвести до незворотних наслідків", - вважає український дипломат.

Відео дня

Також Володимир Шкуров розповів про важливість підтримки духовних і культурних зв'язків України та Греції.

"Звичайно, можна створити якийсь союз на основі чисто економічних відносин, враховуючи силу інтересів між державами. Але, якщо не буде між ними духовно-культурного фундаменту, все зруйнується. І це дуже важливо в стратегії міжнародної роботи. Крім того, гідне представлення себе через культуру – це елемент певної зрілості нації", - зазначив Володимир Шкуров.

Водночас він зазначив, що Греція зараз теж переживає непрості часи, але релігійність греків стримує напругу в суспільстві.

"Греки дуже релігійні. Сьогодні уряд намагається проводити якісь реформи, тому є певне напруження у суспільстві. Але, якщо говорити об'єктивно, віра знаходиться дуже глибоко в душі кожного грека. На всі служби, на всі свята храми переповнені людьми", - розповів український дипломат.