1

У день пам'яті преподобного Силуана Афонського, 24 вересня, в селі Гоматі (округ Халкідікі, Греція) освятили пам'ятник святому.

Автором монумента є скульптор Павло Журавльов.

В урочистостях - церемонії передачі пам'ятника селі Гоматі та його освяченні взяли участь представники Елладської (Грецької) та Руської Православних Церков. А саме: архієпископ Сергієво-Посадський Феогност, ігумен афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря архімандрит Євлогій, насельник лаври Афанасія Афонського схимонах Павел.

Відео дня
2

*** Святий Силуан Афонський, в миру - Симеон Антонов, народився в селянській родині, в Російській імперії, в Тамбовської губернії в 1866 році. Ще в юності він почав замислюватися про чернецтво - хотів прийняти постриг у Києво-Печерській лаврі. Проходив службу в армії в Санкт-Петербурзі. Після демобілізації, в 1892 році, він приїхав до батьків, а потім відправився на Афон. Він виконував послух на млині в Свято-Пантелеімовому монастирі. У 1896 році Симеон прийняв монашество з ім'ям Силуан, а в 1911 році - схиму. Святий вів аскетичний спосіб життя. Помер 24 вересня (за новим стилем) 1938 року.

За матеріалами agionoros.ru.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".