1

Настоятель монастиря Ватопед розповів про чудо, яке не змогли пояснити вчені і дав духовну пораду

13:00, 22.09.2017
2 хв.

Настоятель монастиря Ватопед архімандрит Єфрем розповів про диво, якому не змогли дати пояснення вчені і дав пораду, коли розум має бути понад поклики серця.

Настоятель монастиря Ватопед архімандрит Єфрем розповів про диво, якому не змогли дати пояснення вчені і дав пораду, коли розум має бути понад поклики серця.

Про чудеса, які не піддаються науковій логіці

«В однієї жінки хворіла маленька дочка, і вона збиралася їхати до Англії, щоб там дівчинці трансплантували органи. 

Відео дня

Перед від'їздом духівник їй сказав: «Оскільки ви їдете до Лондона, зайдіть до одного старця, візьміть у нього благословення». 

Коли вони приїхали, виявилося, що старець спочив, і його тіло перебувало у храмі, чекаючи поховання. 

Жінка засмутилася від того, що не встигла взяти благословення, і стала плакати біля труни. 

Але один монах, вислухавши її історію, сказав: «Проведіть свою дочку під останками старця». І, коли вони після цього приїхали у лікарню, щоб зробити останні аналізи перед операцією, освічені лікарі нічого не могли зрозуміти, адже операція дівчинці була більше не потрібна...».

2

Про те, коли розум повинен перемагати пориви серця

«Одна з найвищих чеснот - це міркування. 

Преподобний Паїсій наводив один приклад. Є човен, що пливе з материка на Афон, в який умістилися десять чоловіків. І ось підходять іще десятеро і просять їх забрати, щоб вони не чекали на березі наступного рейсу. 

Рульовий човна піддався на вмовляння і змилостивився, умістивши в свій човен замість десяти двадцятеро людей. Як думаєте, що буде далі? 

Човен не витримає навантаження, потоне, і помруть усі двадцять чоловіків. Тому що у цьому випадку милість - це не любов до ближнього, а безрозсудний вчинок. 

А безрозсудні вчинки завжди мають поганий кінець».

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся