1

Афонський чернець відкрив секрет, що допоможе вирішити будь-яку проблему

17:09, 20.09.2017
2 хв.

На Святу Гору паломники приїжджають з найпотаємнішими питаннями. Афонські старці володіють величезною духовною мудрістю, і дають поради на всі випадки життя. Отець Гавриїл  Карейський розповів про те, чи можна красти у держави і як вирішувати всі проблеми.

- Як вирішити складну проблему?

«Наша робота - думати про Бога, а справа Бога - думати про нас і знаходити всі відповіді.

Один молодий чоловік прийшов до Паїсія Святогорця за порадою.

Відео дня

- Отче Паїсій, у мене є одна проблема ...

- Залиш свою проблему в стороні, - перервав його преподобний Паїсій. - Ти можеш ходити до церкви?

- Так, можу, - відповів чоловік.

- Ти можеш тримати пост?

- Можу.

- А чи можеш ти сповідатися і робити добрі справи?

- Можу, - відповідає чоловік.

- Так роби те, що ти можеш робити. А проблему свою довір Богові, і він вирішить її за тебе, - відповів Паїсій Святогорець».

- Чи можна обдурити державу, щоб отримати пільги, якщо не вистачає грошей на існування?

«У старця Гавриїла запитали, чи може людина красти їжу, якщо вона не може її купити? Він так відповів: «Якщо ти вкрадеш, ти порушиш 10 заповідей. Хто так живе і продовжує так жити, той чинить гріх».

Віруюча людина повинна сподіватися на Христа. У Писанні написано, що в останні часи Господь зробить такі чудеса, коли одного листа з дерева буде вистачати людині на один місяць їжі. Для того, щоб людина не вчиняла беззаконня і не було у неї спокуси такої.

Один кілограм квасолі коштує недорого, і сім'я може харчуватися квасолею з головкою цибулі і невеликою кількістю олії кілька днів. Іншим разом можна взяти сочевиці, і таким чином знизити витрати. Тому що людина може задовольнятися навіть найменшим, що  посилає Господь».

- Навіщо людина приходить у цей світ, якщо люди трохи поживуть, і все одно вмирають?

«Навіщо ми існуємо на цій планеті? Існуємо ми, щоб вихваляти Господа Бога і ділитися любов'ю і радістю з оточуючими. Найбільша радість, яку ми можемо пізнати, це радість того, що ми можемо ділитися нею з іншими людьми. Найбільше щастя, яке ми знаємо - це почуття, коли ми даємо щось іншим. Творіть добро, щоб ваше добро вас врятувало. Святий Гавриїл говорив, що в останні часи люди будуть рятуватися чеснотою, смиренням і любов'ю. Смирення вкаже шлях до Царства Небесного, чеснота відкриє врата у Царство Небесне, а любов допоможе побачити самого Господа Бога», - навчає старець Гавриїл.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся