1

Священний Синод Елладської Церкви розіслав грецьким єпархіях документ «Про священнодійства на канонічній території Елладської Церкви». У приписі йдеться про обмеження повноважень архієреїв.

Так владики не зможуть прийняти на території своїх єпархій настоятелів і насельників афонських монастирів без попередньої письмової згоди, отриманої від Священного Синоду Елладської Православної Церкви.

У документі зазначено, що це відповідна міра, бо ієрархам і священнослужителям для паломництва на Святу Гору потрібно отримувати дозвіл у Вселенського Патріархату. На підтвердження необхідності цих заходів наводяться слова зі Святого Письма: «посадив виноградник і обніс його огорожею» (Мф. 21:33).

Відео дня
2

Владика однієї з грецьких митрополій, які перебувають в юрисдикції Константинопольського Патріарха вважає цей документ нелогічним: «святогорці знаходяться в підпорядкуванні Вселенського патріархату, чому ми повинні просити дозволу у Священного Синоду?».

Він також назвав цей документ «неприйнятним» і підкреслив, що такі заходи можуть привести до загострення відносин між Константинопольським Патріархатом і ЕлладськоюЦерквою.

Святогорці часто відвідують Грецію. Тому віруючі негативно поставилися до рішення Священного Синоду, оскільки побоюються, що це призведе до негативних наслідків.

За матеріалами agionoros.ru.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".