е

"Молитва відкриває нам небо": афонський старець розповів про те, як треба молитися, щоб Господь почув

13:00, 04.09.2017
3 хв.

Для того, щоб пояснити, як Господь оцінює наші молитви, старець наводить приклад з Євангелія. Афонський чернець вчить, що головне, чим повинна бути стурбована віруюча людина - це те, як догодити Богові.

Молитва є таїнством живого спілкування з Богом і основою духовного життя віруючої людини. Про те, чого Господь чекає від нашої молитви і за що винагороджує того, хто просить, розповів афонський старець Гавриїл Карейський.

У сучасному світі багато з нас приділяють молитві другорядне значення, а на перше місце ставлять мирські турботи. Афонський чернець вчить, що головне, чим повинна бути стурбована віруюча людина - це те, як догодити Богові.

Відео дня

«У світі люди мають свій бізнес і кожен дбає про свою справу. Або подивіться на чиновника: він заробляє свою щоденну плату і стурбований лише тим, як би догодити начальнику. Кожен досягає своєї вигоди: потрібне набуває, а непотрібне продає. А треба, щоб розум наш завжди був зайнятий тим, як догодити Богові», - каже Гавриїл Карейський.

Саме Господь дає нам у житті і радощі, і випробування, і тільки від Нього залежить результат будь-якої нашої праці.

«Бог не вимірює наш кінцевий результат, тому що результат нашого діяння завжди залежить від Господа. У нашому духовному діянні Господь вимірює наші старання. У молитовному діянні Бог чекає від нас кількості молитов. А якість, тобто її результати, залежать від нього самого. І дає Господь завжди те, чого ми варті», - розповідає афонський монах.

Для того, щоб пояснити, як Господь оцінює наші молитви, афонський старець наводить приклад з Євангелія.

«У 21 главі від Іоанна розповідається про те, як після Воскресіння Господь з'явився учням. Апостол Петро звернувся до учнів: «Я йду ловити рибу». Вони відповідають: «І ми з тобою», і негайно увійшли у човен і почали ловити. І в ту ніч не піймали нічого. А вранці несподівано з'явився їм Господь на березі, але учні не знали його. Христос запитав, чи є у них якась їжа, але учні відповіли: «Звідки? Ми не зловили нічого!». Тоді Господь велів їм закинути сіті з правого боку човна. Тільки вони закинули, і одразу не змогли витягнути через те, що ті були повні риби», - переказує отець Гавриїл Святе Письмо.

Історія про рибну ловлю з Євангелія показує, що Господь дає кожному по плодам його старань. Старець Гавриїл навчає, очікуючи від Бога результату, докладати всіх зусиль до нашої молитви, тому що тільки вона відкриває перед нами двері Раю.

«Апостоли доклали зусиль, а Бог дав їм результат. Так само і ми докладаємо зусиль в молитві і чекаємо результату від Бога. Тільки ми докладаємо зусилля не до риболовлі, а до імені Божого. Тому що ім'я Боже має силу, що освячує. В імені Божому спочиває увесь Бог. Вимовляй Ісусову молитву невпинно, і ніколи не побачиш двері Раю закритими. Молитва відкриває нам небо», - навчає старець Гавриїл.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся