5

Афонський чернець дав духовну пораду безплідними подружжям

15:22, 31.08.2017
3 хв.

У сучасному світі все більше сімейних пар стикаються з проблемою безпліддя. Афонський чернець Гавриїл Карейський розповів про те, чому Господь не дає людям дітей, яким святиням Святої Гори може вклонитися чоловік, вимолюючи дитину, і чому безплідна жінка має подавати милостиню.

У сучасному світі все більше сімейних пар стикаються з проблемою безпліддя. Афонський чернець Гавриїл Карейський розповів про те, чому Господь не дає людям дітей, яким святиням Святої Гори може вклонитися чоловік, вимолюючи дитину, і чому безплідна жінка має подавати милостиню.

Усе більше віруючих приїжджає на Святу Гору з проблемою безпліддя. Перш за все, афонські старці нагадують - дітей дає Господь, і щоб заслужити щастя батьківства, потрібно жити праведним життям.

«Дітей нам дає Бог. Але для того, щоб Господь послав нам дітей, і ми повинні щось привнести від себе. Потрібно каятися, жити церковним життям, постити, молитися, читати Святе Письмо та, звичайно, творити милостиню, допомагати бідним», - каже отець Гавриїл.

Відео дня

Афонський чернець також радить чоловікам звершити паломництво на Святу Гору, вклонившись святиням.

«На Афоні є особливі святині. Перш за все, Ватопед, де є пояс Пресвятої Богородиці. Тут можна попросити поясок, який жінка може зав’язати собі на талії і носити. Якщо це не допомагає, то чоловік може прикластися до стопи святої Анни, помолитися біля неї, також потрібно на Афоні замовити сорокоуст. Саме Свята Анна була безплідна, і, отримавши особливу поміч Божу, вона змогла народити нашу Пресвяту Богородицю. Якщо це не допомагає, то в монастирі Хіландар є лоза Святого Сави, ягоди якої можна приймати під час посту, читаючи канони», - розповідає старець Гавриїл Карейський.

Однак, не завжди паломництво до святих місць може допомогти безплідними парам, особливо - якщо Господь не дає дітей через гріхи.

«Колись давно у Новому скиту трудився ієромонах Іоаким Спіцеріс. І одного разу одна жінка написала йому листа: «Отче, благаю зверши про мене особливі молитви, тому що я мрію народити дитину». Він звершив правила і незабаром написав їй таку відповідь: «Бог не дає тобі чадо, бо ти не виконуєш його заповіді». Бачите, гріх - це головна причина», - вчить отець Гавриїл.

При цьому Афонський чернець нагадує, що випробування бездітністю Господь давав людям завжди, випробовуючи їх віру.

«Бог іноді не дає дітей подружжю з особливих причин, відомих лише йому одному. Бувають різні причини. Але найчастіше Господь випробовує нашу віру. Згадайте, як Господь випробовував віру Святого Авраама, як випробовував віру святих Іокима і Анни. Зараз все відбувається так само, як і тисячі років тому», - говорить старець Гавриїл і радить безплідними парам, перш за все, молитися і не втрачати віри.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся