1

Гріхи батьків і хрещених: афонських монах розповів про те, чому хворіють діти

13:16, 31.08.2017
2 хв.

Хвороба дитини - важке випробування для кожного з батьків. Афонський монах Гавриїл Карейський розповів про те, чому хворіють діти, як гріхи хрещених батьків можуть вплинути на майбутнє дитини і де шукати зцілення своєму чаду.

Хвороба дитини - важке випробування для кожного з батьків. Афонський монах Гавриїл Карейський розповів про те, чому хворіють діти, як гріхи хрещених батьків можуть вплинути на майбутнє дитини і де шукати зцілення своєму чаду.

На думку афонського ченця, хворобами своїх дітей батьки, перш за все, розплачуються за власні гріхи.

«Коли дитина народжується з проблемами, для цього існують завжди очевидні причини. Батьки, маючи смертні гріхи і тягар поганих звичок, все це передають дітям. Господь сховав від нас фізичний механізм передачі пристрастей, але у духовному плані це абсолютно очевидно», - каже отець Гавриїл.

Відео дня

Монах також говорить про те, що хвороба дитини може бути наслідком безвідповідального ставлення батьків до вибору хрещених.

«Коли обирають хрещеними батьками абикого - це теж впливає на дитину. Адже хрещення - це друге народження, і хрещені  батьки зв'язуються з дитиною. І після цього, так само, як і плотські батьки, вони можуть впливати на дитину. Якщо хрещені батько й мати здійснюють смертний гріх, то це впливає на хрещеного сина», - говорить монах.

Отець Гавриїл згадує історії з життя преподобного Георгія, який володів даром передбачення і міг визначити причину хвороби.

«Преподобний Георгій мав пророчий дар. Одного разу до нього прийшла жінка з дитиною. А дитина була дуже хвора, практично паралізована. Благочестива жінка розплакалася перед ним: «Подивися, отче, що я наробила своїми гріхами!». А преподобний Георгій відповів: «Ти не винна. Це жінка, яку ти обрала хрещеною матір'ю, зробила аборт, і це впливає на дитину». Іншого разу до нього принесли дитину, одержиму нечистим духом, і, помолившись, він сказав: «Ця дитина страждає, тому що була зачата у Велику п'ятницю», - розповідає афонський старець.

Отець Гавриїл вчить не сприймати хвороби дітей тільки як покарання, оскільки у такий спосіб  Господь хоче випробувати нашу віру і привести до покаяння.

«Тих батьків, які роблять аборти, зазвичай Бог карає тим, що їхні діти народжуються невиліковно  хворими. Зрозумійте, це не покарання. Бог хоче підштовхнути батьків до покаяння. Усі нещастя і хвороби пов'язані з нашими гріхами. А зцілення - в істинній вірі у Господа», - вчить отець Гавриїл.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся