1

Афонський монах - про те, що розлучає людину з Богом і як з цим боротися

10:03, 22.08.2017
2 хв.

Кожна людина, прагнучи жити правильно, досягти спасіння намагається вести боротьбу з гріхом. Ієромонах Миколай (Генералів) з афонського Свято-Пантелеімінового монастиря розповів, що саме гріх розлучає нас з Богом і з ним, з гріхом, можна й потрібно боротися.

Кожна людина, прагнучи жити правильно, досягти спасіння намагається вести боротьбу з гріхом. Ієромонах Миколай (Генералів) з афонського Свято-Пантелеімінового монастиря розповів, що саме гріх розлучає нас з Богом і з ним, з гріхом, можна й потрібно боротися.

«Не було дня, або навіть миті, коли б душа наша була чистою й вільною від гріха. Найбезневинніший час - дитинство і те вже сповнене всякого роду неправдою і гріховних дій. З тілесним розвитком наше благочестя, віра в Бога не міцнішає і не примножується, а навпаки - слабшає», - сказав отець Миколай.

Він також нагадав, що люди часто не сприймають гріх, як щось погане, так як він став звичною справою.

Відео дня

«Гріх став хворобою нашої душі. "Зціли душу мою, бо я згрішив перед Тобою", - говорить пророк Давид. Ми так любимо гріх, що боїмося його залишити. Гріхи стали нашою звичкою. Для виконання їх ми шукаємо всілякі способи, і не зупиняємося перед жодними перешкодами. Немає для нас добра в добрі, ні пороку в злі. Які тяжкі наші беззаконня й яка поблажлива милість до нас Творця!», - підкреслив ієромонах Миколай.

Також отець Миколай розповів, що саме гріхи розлучають нас з Богом, проте Його милосердя вище, ніж наші немощі.

«Гріхи розлучають нас з Богом, віддаляють від нас Духа Святого і позбавляють вічного спасіння. Великі наші гріхи, але ще більшедовготерпіння Боже. Ми постійно ображаємо Його своїми гріхами, а він терпить і чекає нашого повернення. Яке безмежне милосердя Боже і любов! Нам дані засоби для порятунку, є спосіб для повернення втраченого. Для грішників є вихід зі згубного життя - є шлях новий, і від нас самих залежить, чи слідувати ним - шляхом покаяння », - сказав афонський монах.

Отець Миколай нагадав, що покаяння очищає душу від скоєного.

«Не відкладай свого покаяння, тому що гріхи додаються. Пам'ятай, що якщо ти не покаєшся, то їх наросте так багато, що твоє серце вже не здатне буде до каяття. Не говори, що "я вчинив тяжкі гріхи, і не один раз, невже Бог простить мене?". Усі гріхи разом не перемагають безлічі щедрот Божих і милосердя Верховного Лікаря, лиш сповідай свою неміч», - нагадав він.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся