1

На кораблі навколо Святої Гори Афон: особливості паломництва

14:26, 25.07.2017
2 хв.

Літо - час відпустки, поїздок і подорожей. Для віруючих це також час паломництва по святим місцям. Як відомо, жінкам, на відміну від чоловіків, заборонено відвідувати Святу Гору.

Літо - час відпустки, поїздок і подорожей. Для віруючих це також час паломництва по святим місцям. Як відомо, жінкам, на відміну від чоловіків, заборонено відвідувати Святу Гору.

Однак доступ до святинь Афона можливий – афонські монахи доставляють святыни на кораблі, які не пришвартовуються біля берегів Святої Гори, а лише пропливають вздовж. На таких суднах можуть подорожувати всі, в тому числі й жінки.

2

У Греції існують православні паломницькі центри, які організовують круїзи вздовж берегів Святої Гори. Наприклад, один з них щопонеділка організовує такий одноденний круїз.

Відео дня

Збір відбувається завжди о 08.30 в селищі Ормос Панагіас, в Халкідікі. Корабель пропливає вздовж побережжя Святої Гори на дозволеній відстані - півкілометра. З цієї відстані добре видно афонські пейзажі.

2

У програму входить круїз навколо Афона, під час якого пасажири можуть прикластися до святинь: Поясу Божої Матері, образу «Всецариця», мощам святої праведної Анни, великомучеників Пантелеімона та Георгія Побідоносця. Корабель робить зупинку в морі, навпроти Свято-Пантелеймонівського монастиря. Тоді ж насельники обителі доставляють зазначені святині.

2

Коли святині знаходяться на борту, монахи разом з пасажирами звершують молебні. Також є можливість подати записки за здоров'я та упокій, щоб молилися насельники монастиря. Завершується поїздка в місці відправлення.

3

Також відбуваються подібні круїзи з Нової Калікратіі, звідси вирушає катер «MENIA MARIA», розрахований на 500 осіб. До узбережжя Святої Гори судно йде близько 30 хвилин. Корабель здійснює зупинку навпроти скиту Святої Анни й святогорці привозять святині та звершують на палубі молебні й приймають записки.

На катері є невелика іконна лавка, тому є можливість купити ікони зі Святої Гори. Орієнтовна вартість подорожі для дорослих - біля 100 євро.

5

Також паломницькі поїздки уздовж берегів Святої Гори відбуваються щодня з Уранополіса. Корабель відправляється о 10.30. Екскурсія триває близько 3 годин. Її вартість - від 25 євро з людини.

За матеріалами з відкритих джерел.

Фото: facebook.com/Gleb Nuralin.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся