Фото: athos-ukraine.com

Монахи зі Святої Гори Афон відвідали Київ і зустрілися з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Як повідомляє БФ «Православний спадок України на Святій Горі Афон», святогорців супроводжував виконавчий директор фонду Андрій Вус.

2

До складу афонської делегації входили: ієромонах Хризостом, насельник Свято-Пантелеймонового скиту, монахи Паїсій та Аверкій, насельники келії Святих Архангелів, яка розташована в столиці Афона - Кареї.

Відео дня

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій під час зустрічі з афонськими ченцями поділився з гостями своїми спогадами про зустрічі з преподобним Паїсієм Святогорцем, з яким він познайомився в 1993 році. Також він підкреслив важливість духовного зв'язку України зі Святою Горою Афон, що бере свій початок з часів преподобного Антонія Печерського.

У свою чергу, афонські гості відзначили, що бажання відвідати Київ і прикластися до мощей святих подвижників Києво-Печерської лаври, було їх заповітною мрією.

3

«Незважаючи на щільний графік Блаженнішого, він з великою радістю прийняв афонських гостей. Простий візит ввічливості перейшов у дружню бесіду. Співрозмовники з радістю ділилися своїми спогадами про преподобного Паісія Святогорця, про Афоні і чернецтво. Хоча Блаженніший та афонські монахи лише познайомилися, виникло відчуття, що вони знайомі вже багато років», - сказав Андрій Вус.

2

Після зустрічі афонські монахи відвідали храми і печери Києво-Печерської лаври, Іонинський і Звіринецький монастирі.