1

В обителі Живоносного Джерела Пресвятої Богородиці, яка розташована в Сирії, в провінції Латакія, відбулося освячення православного храму на честь преподобного Паїсія Святогорця.

Освячення звершили настоятель монастиря архімандрит Михайло та помічник архієрея - протосинкел Олексій.

На богослужінні також був присутній митрополит Лаодикійський Іоанн. Владика постриг в чернецтво одного з послушників. При постригу він отримав нове ім'я - Паїсій, на честь Паїсія Святогорця.

Відео дня
2

Примітно, що храми на честь шанованого афонського святого - преподобного Паїсія зводяться у багатьох країнах. Деякі були побудовані ще до канонізації старця - до 2015 року. Православні віруючі особливо шанують цього сучасного святого, а тому церкви часто зводяться за ініціативою народу.

3

*** Преподобний Паїсій Святогорець - шанований в усьому православному світі афонський святий, який жив у ХХ столітті. Арсеніос Езнепідіс - майбутній старець Паїсій народився в 1924 році в Каппадокії. У 1954 році прийняв чернецтво на Афоні. З 1958 по 1962 рік жив у монастирі в Стоміо. У 1964 році повернувся на Афон, де прославився як досвідчений духівник і подвижник. У 1994 році в обителі Іоанна Богослова, на території материкової Греції він помер. Був канонізований Константинопольським Патріархатом в 2015 році.

За матеріалами з відкритих джерел. Фото: Romfea.gr.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".