1

У Болгарію прибудуть дві шановані в православному світі святині зі Святої Гори Афон. Це унікальні реліквії: глава великомученика та цілителя Пантелеймона, яка зберігається в афонському Свято-Пантелеімовому монастирі та копія чудотворного образу Божої Матері «Всецариця» з Ватопеду.

Святині прибудуть в одну зі столичних церков 26 липня. Зустріч реліквій очолить Предстоятель Болгарської Православної Церкви Патріарх Неофіт.

Віруючі зможуть прикластися до них до 31 липня.

Відео дня

*** Святому великомученику й цілителю Пантелеймону моляться про здоров'я, зцілення від різних хвороб. Святий жив у ІІІ столітті. За життя він, після того як прийняв християнство, звершив безліч чудес і зцілень, а також воскресив дитину, яка померла від укусу змії. Він помер мученицькою смертю за Христа в 305 році.

Чудотворний образ Божої Матері «Всецариця», або «Пантанаса» заповідав своїм учням афонський святий Іосиф Ісіхаст в XVII столітті. Зафіксовано багато випадків, коли після молитв перед цією іконою, онкохворі люди отримували зцілення, коли медицина залишалася безсилою.

За матеріалами з відкритих джерел.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".