1

У Грецькій Республіцi 12 липня відзначили день пам'яті преподобного Паїсія Святогорця.

У кафедральному соборі Благовіщення Богородиці, в місті Ламія, літургію очолив митрополит Фіотідський Миколай. У церкві зібралося багато православних християн з Греції та інших країн світу, які прибули вшанувати великого афонського святого. У храмі поклали мантію преподобного.

2

Владика Миколай був особисто знайомий зі святим. Під час проповіді він побажав вірянам, щоб Паїсій Святогорець був їхнiм небесним заступником. Він також процитував слова старця, які нинi звучать особливо актуально: «Прийде час і правителі узаконять гріх. Тоді запанує безбожництво. Ви ж не бійтеся і стійте непохитно в православній вірі. Бог і Богородиця захистять Грецію».

Відео дня
3

У багатьох грецьких містах є храми, названі на честь Паїсія Святогорця. Наприклад, у грецькому місті Навпакт. У ньому богослужіння очолив владика Навпактський Ієрофей. Він сказав, що настанови, залишені старцем, є справжніми «ліками для подолання сучасних проблем».

3

Храми Паїсія Святогорця також є в містах Патри і Кастор'є. У першому відбулося нічне богослужіння, яке очолив митрополит Патрсський Хрісзост. У другому служив митрополит Касторійський Серафим. Владика сказав, що святий заповідав зберігати православну віру і не слідувати тим, «хто хоче нав'язати нашому народу новий образ життя».

5

За матеріалами з відкритих джерел. Фото: romfea.gr.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".