1

Ігумен афонського монастиря Ватопед, архімандрит Єфрем (Куцу) прокоментував зняття Верховним судом Греції всіх звинувачень у справі обміну землями між грецьким урядом і Ватопедским монастирем, повідомляє "Православий спадок України на Святій Горі Афон".

"Після принесення Святого Пояса у Росію, через те, що народ отримав таку велику користь, як тільки ми повернулися, диявол відразу виявив всю свою силу: нас викликали на допит з попереднім висновком – як злочинців посадили у в'язницю. Ми з Божою допомогою все це пережили, змирилися і пішли у в'язницю. Ми дякуємо всім братам, які разом з нами молилися, разом з нами переживали все це. Ми вдячні всім, хто допоміг нам нести цей важкий хрест, який Господь допустив за наші гріхи", - розповів архімандрит Єфрем.

Також він згадав слова преподобного Паїсія Святогорця про допомогу Христову всім, хто несправедливо засуджений.

"Як говорив старець Паїсій: «Першим, Кого несправедливо звинуватили та засудили був Христос. Тому Він двома руками благословляє тих, з ким теж несправедливо чинять». Дякуємо Христу. Дякуємо всім вам. І молимося про всіх. Благодатного Великодня!", - побажав ігумена Ватопедського монастиря.

Нагадаємо, що 21 березня Верховний суд Греції визнав невинним у всіх обвинувальних пунктах архімандрита Єфрема ігумена Ватопедського монастиря на Святій Горі Афон, і 12 інших підсудних у справі про обмін землями між урядом Греції і Ватопедским монастирем. Як повідомляють грецькі ЗМІ, ігумена афонського монастиря звинувачували в незаконних угодах між обителлю та державою.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".