1

У столичному Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» за підтримки благодійного фонду «Православний спадок України на Святій Горі Афон» для дітей проходять унікальні майстер-класи з розпису писанок.

Заходи проводить член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, технік-реставратор Лариса Головня.

2

«Майстер-клас покликаний підготувати дітей до свята Воскресіння Христового. Яскраві фарби, які використовуються під час створення писанок, передають радість цього великого свята. Учасниками одного з майстер-класів стали діти з багатодітних сімей, віком від 6 до 12 років. В одній з таких сімей 12 дітей, 6 з яких - усиновлені. Наші майстер-класи є сімейними заходами, в них беруть участь і батьки», – зазначили організатори.

Відео дня
3

Як зазначили в БФ «Православний спадок України на Святій Горі Афон», захід покликаний прищепити любов до української культури та традицій.

«Такими заходами ми намагаємося залучити дітей до витоків нашої культури. Які зерна в їх серця ми зараз вкладемо, такі й проростуть в майбутньому. Серія майстер-класів зі створення писанок розвиває інтерес і повагу до нашої багатої духовної спадщини. Адже без культури немає народу. Діти вивчають історію виникнення писанок, складові елементи, знайомляться з найдавнішими орнаментами і традиціями розпису в різних регіонах України. Можливо, після майстер-класу хтось із дітей зацікавиться українською історією та багатовіковою культурою», – сподіваються в БФ «Православна спадщина України на Святій Горі Афон».

3

Як повідомили в БФ, в музеї Івана Гончара вже відбулися два майстер-класи з розпису писанок для дітей з багатодітних сімей та для дітей з обмеженими можливостями. 25 квітня планується майстер-клас для дітей з багатодітних сімей, а 1 квітня - для дітей воїнів АТО.

«Православний спадок України на Святій Горі Афон» і надалі планує знайомити дітей з основами писанкарства до Великодніх свят.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".