Фото: athos-ukraine.com/

В Україні з'явиться унікальна колекція полотен із зображенням афонських монастирів, що будуть створені на Святій Горі.

Як повідомили у благодійному фонді "Православний спадок України на Святій Горі Афон", заслужений художник України Василь Красьоха зобразить на полотнах види святогорських монастирів і скитів.

Під час двотижневого творчого відрядження український художник відвідає монастирі Ватопед, Пантократор, Кутлумуш, Іверон, Свято-Пантелеімонів, Ксенофонт, Дохіар, Костамоніт і Зограф.

Відео дня

«Від усього серця хочеться побажати Василю Андрійовичу духовних і тілесних сил у його творчій роботі на Афоні. Адже проект Фонду та відомого художника - підготовка циклу картин про Святу Гору є унікальним для України. Ми отримаємо колекцію художніх полотен афонських монастирів, виконаних українським автором. Мені доводилося зустрічати таку колекцію в Симонопетрійському монастирі, де роботи належали пензлю сербських митців. Подібні збірки існують і в деяких європейських країнах. Але я радий, що і в Україні буде власна колекція афонських монастирів, написана українським автором», - наголосив засновник благодійного фонду «Православний спадок України на Святій Горі» Дмитро Ворона.

Перебування Василя Красьохи на Афоні триватиме до 2 квітня. Наступний цикл робіт художник планує виконати під час візиту на Святу Гору в травні.