до

На Святій Горі Афон, в монастирі Хіландар тривають ремонтні роботи по відновленню згорілих від пожежі 2004 року корпусів.

Планується, що в цьому році буде завершено будівництво Білого корпусу кінця XVI століття, який найбільш постраждав від вогняної стихії. Характерно, що всі істотні елементи цієї будівлі будуть максимально зберігати свій первозданний, оригінальний вигляд. Крім того, після завершення реконструкції Білого корпусу будуть проведені ремонтні роботи по відновленню будівель південно-західній частині монастиря, яка включає в себе реконструкцію зруйнованих Dohijа (підвалу), Ідимепагіја (келії ігумена) і їдальні короля Мілютіна.

з

Як повідомляє Міністерство культури та інформації Сербії, на реконструкцію сербських монастирів у 2017 році урядом було виділено 70 мільйонів динарів, більша частина яких піде на відновлення Хіландара.

Відео дня

Нагадаємо, що в ніч з 3 на 4 березня 2004 року в монастирі Хіландар сталася пожежа, яка знищила половину монастирських будівель. Божою милістю, ніхто з насельників Хіландарський монастир не постраждав.

Довідка: 1 євро – близько 123 динар.

"Православна спадщина України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".