Фото: asceticexperience.com

На Святій Горі Афон у келії святого Іосифа проводяться ремонтні роботи, про це повідомляє "Православна спадщина України на Святій Горі Афон", з посиланням на англомовний сайт про Афон.

Фото: asceticexperience.com

В пам'ять про святого Іосифа, який деякий час жив на Святій Горі, проводяться реставраційні роботи його тутешнього помешкання.

Фото: asceticexperience.com

Пожертви на реставрацію келії святого Йосипа приймаються за реквізитами монастиря Ватопед. Для пожертвування коштів перейдіть за посиланням.

Відео дня
п

*** Святий Іосиф народився в Угорщині в 1568 році.

На Святій Горі він прийняв чернечий постриг у монастирі Панкратор. Тут він був відомий як Іосиф «влахов», тому що прийняв велику схиму.

На час святий віддалявся з монастиря для усамітненої молитви. Однак, браття просила його повернутися в обитель, де його і рукоположили у сан священика. Протягом шести років святий був настоятелем монастиря Святого Стефана в Адріанополі. Але незабаром святий повернувся на Святу Гору, де був призначений ігуменом монастиря Кутлумуш. Його душа бажала відокремленості. У віці 70 років він оселився недалеко від монастиря Ватопед.

Але Господь знову розсудив інакше, і коли Іосифу було близько 80 років, він служив митрополитом Тимишоарским (Угорщина) ще протягом трьох років. Помер святий на своїй рідній землі - в Угорщині, у віці 85 років.

Таким чином, Іосиф вшановується як афонський, так і угорський святий.