eparhiya.od.ua

Делегація Одеської єпархії Української Православної Церкви прибула в монастир святого Павла на Святій Горі Афон, для того, щоб доставити в Україну мощі великомученика і цілителя Пантелеімона.

Як повідомляє "Православний спадок України на Святій Горі Афон", з посиланням на прес-службу єпархії, до складу делегації увійшли вікарій Одеської єпархії єпископ Южненський Діодор, благочинний єпархії протоієрей Павло Полещук та ієромонах Феодорит.

«Старці обителі висловили впевненість у тому, що перебування цієї великої святині світового православ'я в Богом береженій Одесі сприятиме духовному процвітанню міста і принесе довгоочікуваний мир у багатостраждальну Україну. Грецькі ченці підкреслили, що разом зі святинею вони принесуть городянам благословення Святої Гори Афон на добрі справи, на подолання ворожнечі і негараздів у суспільстві, на спокійне життя», - повідомляють в Одеській єпархії УПЦ.

У свою чергу єпископ Діодор подякував настоятелю монастиря святого Павла архімандриту Парфенію і ченцям обителі за їхню увагу та допомогу в організації доставки в Одесу ковчегу з лобової частини цілителя Пантелеімона.

Очікується, що святі мощі прибудуть до Одеси, 2 лютого, де будуть перебувати до 6 лютого. Цілодобово перед ними звершуватимуться молебні та акафісти, відбуватимуться літургії та уставні богослужіння.

«Закликаємо усіх віруючих одеситів і гостей міста прийти у ці дні в духовний центр Одеси, Спасо–Преображенський кафедральний собор, щоб з молитвою випросити світу Україні, процвітання нашому місту і зцілення від недуг душевних і тілесних», - йдеться в повідомленні єпархії.