Фото: Центр інформації УПЦ

Відвідувачі виставки «Благословення Святої Гори Афон», яка відкрилася в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, поділилися своїми враженнями про представлені на ній унікальні тривимірні зображення чернечої республіки і Великої лаври та про рідкісні святині.

1

"Дуже важливо, що у всій суєті повсякденного життя знаходиться місце для духовного. І частина духовності представлена у вигляді цієї експозиції, макетів Афону і Великої лаври. Історія Гори Афон – це багато в чому наша надія на світле майбутнє. Сьогодні тут присутня група меценатів і працівників музею Києво-Печерської лаври, які теж зберігають історію у вірі, в мирі, в радості, і я щиро сподіваюся, що так буде і надалі", - зазначив член Опікунської ради БФ «Православний спадок України на Святій Горі Афон» Валерій Омельченко.

Також він побажав усім відвідувачам виставки зберігати віру в душах і серцях.

Відео дня

"Я їжджу на Афон кожен рік. Це унікальне місце. І можу сміливо сказати, що експонати, представлені тут, дуже натурально передають зовнішній вигляд Святої Гори. Насправді, реальні масштаби монастирів по відношенню до рельєфу гори меньші, але саме завдяки існуючим пропорціям, добре видно кожну оселю, і це прекрасно. Все передано дуже красиво, особливо – Велика лавра з монахами і паломниками, всі її храми і навіть вогники у вікнах", - сказав Валерій Омельченко.