1

У київському Свято-Покровському Голосіївському монастирі 30 жовтня відбудеться принесення і дарування святої ікони і башмачка від святих мощей Святителя Спиридона Триміфунтського.

Як повідомляє "Православний спадок на Святій Горі Афон" з посиланням на сайт монастиря, святиню привезе настоятель собору святого Спиридона Триміфунтського (Керкіра, Греція) перший секретар Керкірської, Паксийської і Диапонтийських островів Митрополії архімандрит Іустинос (Константас).

Принесення святинь святителя Спиридона Триміфунтського проводиться з благословення предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Відео дня

Ця подія відбудеться 30 жовтня, в день кончини шанованої православними християнами подвижниці, черниці, блаженної юродивої Христа заради Аліпії. Традиційно в цей день Голосіївський монастир відвідують понад сто тисяч прочан з України та закордону.

athos-ukraine.com

Серед християн всього світу, святитель Спиридон Тримифунтський вважається швидким помічником і заступником у важких життєвих ситуаціях. Також святий Спиридон відгукується на молитви тих, хто відчуває фінансові труднощі.

Святитель Спиридон Тримифунтський народився в кінці III століття на Кіпрі. Всі свої кошти він віддав на потреби бідних, прославився милосердям і добрими справами. Господь нагородив його даром чудотворення: він зціляв невиліковно хворих і виганяв бісів. За часів царювання імператора Костянтина Великого, його обрали єпископом міста Тримифунта.

Святитель Спиридон в 325 році був учасником і Вселенського Собору, де вступив у суперечку з грецьким філософом, проти єресі аріан. Противник християнства прийняв святе хрещення. На тому ж Соборі святитель Спиридон наочно навів доказ Єдності Святої Трійці, присоромивши єретиків. Він взяв у руки цеглу і міцно стиснув її: миттєво з неї вийшов вогонь, потекла вода, а глина залишилася в руках чудотворця, що символізувало три постаті Святої Трійці.

Одного разу до святого прийшла жінка з мертвою дитиною на руках, благаючи про допомогу. Помолившись, він повернув немовлято до життя. Вражена мати впала замертво, але молитва угодника Божого повернула життя і матері.

Святитель Спиридон прожив довге життя і помер близько 348 року. Мощі святого перебувають на острові Корфу. А правиця святителя Спиридона знаходиться у Римі.