1

Автори англомовного блогу athosweblog.com продовжують ділитися фотографіями та враженнями про перебування на Святій Горі. Бас Кампс (Bas Kamps) розповів про відвідини Нового Скиту (Néa Skiti).

«Оливкові дерева на терасах, [...] по дорозі від Скиту Святої Анни до Нового Скиту, який був останнім пунктом призначення цього дня», - написав паломник.

2

Він також поділився фотографіями, які зробив у скиту.

Відео дня
3

«Церква, здається, вискочить із гори. Огляд зруйнованих будинків Нового Скиту. Це комплекс із 33 будинків, відокремлених від моря крутим хребтом. Доріжки, переважно, сходові. Вони недоступні для автомобілів. Мули доставляють товар із гавані», - написав Бас Кампс.

2

Паломник описав вид, що відкривається з обителі й зазначив, що в скиту ведуться реставраційні роботи.

«Захід з кладовища, і вид на півострів Ситонія. [...] Усе виглядає дуже новим; дерев'яні сходи, кладка та жовтий розчин. Ще одна деталь відновлених стін. Типова вулиця в Новому Скиту.

2

Стіни, вулиці та ворота роблять його кам'яним світом. Кипариси, виноград і папороть на стінах надають зелених акцентів. Два «поїзда мулів» зустрілися в гавані. Вони тримали важкі камені в пластикових коробках на своїх флангах. Матеріал для подальшої роботи з будівництва та реконструкції», - написав Бас Кампс.

2

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

1