1

Намісник столичного Свято-Троїцького Іонинського монастиря архієпископ Іона (Черепанов) на своїй сторінці в Фейсбук поділився фотографіями з видами Святої Гори.

1

«Трохи околиць вечірнього Ватопеда. Ворота тут закривають о 21 годині, таємної хвіртки не знаю, тому пробіжка після повечір'я навколо монастиря була швидкою. Перше фото - цвинтарний храм», - прокоментував архієпископ.

1

Він також поділився фотографіями з видами обителі Ватопед на заході сонця.

Відео дня

«Ще трохи вечірнього Ватопеда. На першому фото видно могилу старця Іосифа, на задньому плані, над аркою, куполцеркви, де знаходиться чудотворна ікона «Відрада та Втіха»», - написав владика Іона.

Під час перебування на Святій Горі паломники відвідували богослужіння.

3

«Літургія в храмі ікони Богородиці« Відрада та Втіха». Усі богослужіння буденного добового кола в афонських монастирях відбувається в соборному храмі, а літургія - в одному з параклісів, маленьких приділів. Лише в недільні та святкові дні літургія служиться в соборі», - написав архієпископ Іона.

2

Далі паломники вирушили в інші монастирі. Дорогою вони побачили афонські «поїлки», з яких прочани втамовують спрагу.

«Уздовж афонських стежок зустрічаються ось такі «поїлки» з водою з гірських джерел. Для вгамування спраги подорожніх та їх транспортного засобу. Адже всього кілька десятиліть тому все перевозилися на мулах...», - підкреслив намісник столичного монастиря.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".