7

Бас Кампс (Bas Kamps) описав свої прогулянки лісами Святої Гори Афон та поділився фотографіями.

«Ця фотографія об'єднує море й небо в нескінченному обрії. Цей район називається Скит Мала Анна. Поруч одна з однією кілька келій. Будинки розташовані на згинах у горах і досить приховані від моря. Тут ми бачимо, як використовують відновлювану енергію сонця монахи», - зауважив паломник.

7

Він також помітив на своєму шляху дику квітку.

Відео дня

«Тут дуже круто. Терасний спосіб будівництва робить будинки доступними та дозволяє вирощувати овочі. Ще одна келія на краю. На задньому плані ми бачимо знаменитий монастир Симонопетра. Ворона летить, принаймні, на відстані 8 кілометрів. Дуже яскрава дика квітка Euphorbia dendroides (tree spurge), яка росте лише на захищених і сонячних схилах гірських пагорбів. Отруйна рослина, але її сік використовується для лікування проблем зі шкірою з давніх часів, і викликає блювоту. Груба дорога до монастиря Святого Павла залишає зигзагоподібні шрами на всьому Афоні», - написав він.

7

Дорогою вони зустріли чоловіка, який вів мулів.

«Паломник Жак зробив цікаве фото чотирьох мулів, що насолоджуються свободою, без будь-яких навантажень. Темно-синє небо контрастує з сонячними плямами і надає зображенням загрозливої атмосфери. Дорога веде невеликого храму в печері. Прямо за поворотом шлях триває, і веде до розкиданих осель Скиту Малої Анни, де ми будемо наступного разу», - сказав Бас Кампс.

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".