1

Автори англомовного блогу athosweblog.com привітали читачів із Великоднем і поділилися спогадами та фото, як зустрічали Великдень на Афоні в 1986 році.

1

«Перш за все: Щасливого Великдня усім нашим читачів, Христос Воскрес. Цей час року завжди нагадує мені про моє паломництво в 1986 році під час Пасхи, коли ми відвідали Діонісіат і приєдналися до церковної вечірньої в церкві з 23.00 до 6 години ранку. Дуже пам'ятний момент у моєму житті! За два дні до цього, в Страсну п'ятницю 28 березня, я зробив ці знімки в церкві Протатона - ікона, прикрашена весняними квітами», - написав Вім Вугд.

1

Він також описав акведуки Пантократора.

Відео дня
2

«Більшість паломників, які відвідують монастир, пройдуть перший акведук, який знаходиться на «1» ув червоному колі на зображенні Google Earth нижче. Але є більше акведуків! Спочатку дозвольте мені показати вам похід, який ми робили від Кареї до Пантократора, довжиною в 7 км. [...] Я б порадив пройти цей шлях (див. червоні стрілки): Після прибуття в монастир ви побачите це - перший акведук. Двоє коней пасуться на землі, лоша лежить біля оливкового дерева. Акведук з конем і лошам. Перший акведук більше не використовується, але знаходиться у відносно доброму стані. Дорога вздовж монастиря, ведуча до другого акведук, знову з весняними квітами.

2

Другий акведук з Пантократором на задньому плані. Цей акведук також не використовується більше і знаходиться в поганому стані обслуговування. Другий акведук за кущами (№ 2 на малюнку вище). Ліси тримають потріскані стіни прямо, а арки підтримуються дерев'яною конструкцією. Якщо нічого не зроблено, я боюся, що цей акведук впаде через кілька років», - написав паломник.

2

Вім Вугд також описав фото, які розмістив у публікації.

1

«На нашому шляху до Ватопеду я повернувся і зробив кілька знімків панорами, ось і наступна картина, Ставронікіта і Пантократор. Коли я глянув на цю фотографію, я побачив стіну з чорними плямами, яка виглядала як маленькі арки і нагадувала ще один акведук! Але за допомогою нашого читача Сільвіу Ключі, який написав коментар до мого блогу і поділився більш докладною картиною, мені довелося залишити своє припущення про третій акведук. «Маленькі арки» - це водопровідні труби, які використовуються в саду! Ця остання картина зроблена високо над монастирем, як раз перед тим, як ми покинули область Пантократор, з пагорбом, повним квітів ромашки», - написав чоловік.

1

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

1