1

Бас Кампс (Bas Kamps) описав своє паломництво і, зокрема, прогулянки по лісах Святої Гори Афон.

3

«Відразу після великого дерев'яного хреста на південному хребті відкривається панорамний вид. Звідти довгий прямий шлях до «Ставроса» (хрест). Просто природа. Ніяких монастирів, скитів або будівель. Дорога в основному закрита через великі дерева. Ось виняток. Широкий вид на вершину гори Афон, білу, мармурову гору позаду, пишно зеленого пагорба попереду. Вид відкривається вниз на великий зсув», - написав паломник.

2

Паломник також розповів, як історичні події відобразились на природі Афона.

Відео дня

«Голі камені служать спогадом про землетрус, який стався тут у 1905 році. Навіть через понад 100 років «шрами» цієї події все ще чітко видно. Повернулася лише деяка рослинність, головним чином чагарники. [...] Руйнування все ще значине», - зазначив Бас Кампс.

2

Чоловік описав свої враження про прогулянку лісом.

«Схоже, що мармурова вершина Святої Гори може ковзати прямо в море. Стежка продовжує підніматися, хоча і не дуже крута, ще на 200 метрів висоти. Є дійсно великі та старі дерева. Це схоже на зачарований праліс. Тут (на фото - ред.) ми бачимо паломника Германа і вражаюче дерево», - написав він.

3

Бас Кампс описав флору Святої Гори.

«По дорозі ви можете знайти безліч диких квітів. Ось кілька прикладів. Фіолетова квітка - Iris Germanica. І тут у нас з'являється паломник Яап. Прогулянки пройшли добре. [...] Північні тростини добре відрекомендували себе. Велика мохова гілка кам'яного дуба охоплює дорога. Це так захоплююче - просто дивитися навколо», - розповів він.

2

Паломник також описав їх подальший шлях.

«Кожен крок відрізняється. Перебування вночі тут було б досвідом! Коли ми прибули в Ставрос, знамените перехрестя, де починається дорога на вершину гори (зі знаком: 3 ½ години до вершини), ми були вражені цим місцем. Були гамірні паломники, перші люди, яких ми зустріли, тому ми трохи посиділи. Наступна ділянка буде крутою, якаведе до скитів Катунакія і Малої Анни. Але спочатку нам потрібен був відпочинок», - написав паломник.

3

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".