1

Паломник Максим Волинець на своїй сторінці Фейсбук поділився аудіозаписом з повчаннями відомого афонського старця Гавриїла Кутлумушського.

Старець Гавриїл розповів історію про викриття суджень атеїстів.

«Один російський офіцер атеїст читав лекцію та говорив, що Бога немає. І він питав у людей, які слухали лекцію, ось бачите ручку - вона ж є ця річ, вона існує. Ось ця книга - ви її бачите, вона існує. Бога ж ви не бачите, як говорив офіцер, Його, значить, і немає. Один чоловік встав і каже, а ви бачите офіцера? Усі говорять: «так». Він, значить, існує. У нього на голові головний убір, значить і він існує. А мізки його бачите? Усі відповіли: «не бачимо». Значить, і мізків у нього немає», - розповів афоніт.

Відео дня

Святогорець також згадав відому фразу Юрія Гагаріна.

«Гагарін, коли полетів у космос, повернувшись, стверджував, що ніде в космосі не бачив Бога. І тоді КГБшники пішли до Луки Кримського, щоб він говорив своїм духовним чадам, що Гагарін полетів у космос і ніде не бачив Бога. А святий Лука Кримський сказав: так, товариш Гагарін полетів у космос і не бачив ніде Бога, але зі свого боку, Бог побачив і дав своє благословення Гагаріну», - зазначив афонський старець.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".