1

Паломники відвідали афонську келію на честь Різдва Пресвятої Богородиці «Маруда», яка належить обителі Хиландар. Вім Вугд поділився враженнями про перебування тут й унікальними фотографіями на своєму блозі athosweblog.com.

2

«Мій афонський друг Ян Пауль Брюггенат (Jan Paul ten Bruggencate), який відзначив свій 87-й день народження в цьому місяці і знову відвідає Афон у травні, багато разів відвідував келію« Маруда». Він порадив мені її також відвідати, і в 2016 році, нарешті, відбулося наше відвідування цього прекрасного місця, за допомогою дружнього отця Макарія», - написав блогер.

3

На фото, яке опублікував Вім Вугд, отець Макарій обіймає одного зі своїх гостей.

Відео дня
4

«Ми багато разів писали про келії, [...] але, на мій подив, я виявив ще одну фреску, яку насправді легко знайти на зовнішній стіні церкви. Фрески починаються з шести сцен над лавкою, де отець Макарій сидить з трьома людьми і йде далі за ріг, на білу стіну праворуч. Усі сцени стосуються життя Іісуса Христа, починаючи з Благовіщення ліворуч. [...] У кутку фреска доповнена зображенням Немовля Іісуса, оповитого в тканинах. Наступні три сцени показують нам волхвів зі Сходу і зірку над Віфлеємом, а потім - більше сцен із життя Христа. Сцена справа зображена поруч з вікном церкви. Під кожним зображенням є опис. Фрески закінчуються зображенням Іісуса Христа, Який сидить на троні, в супроводі чотирьох ангелів і шести осіб», - написав чоловік.

4

Також він описав, як завершилося їх паломництво в келії «Маруда».

5

«Після швидкого сніданку з хлібом і водою (без пива Heineken!). Прийшов час піти та попрощатися з отцем Макарієм і нашим другом Єфремом з Бельгії. Останні інструкції Єфрема для нашого походу», - підсумував паломник.

6

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".