1

Герман Вугд на блозі athosweblog розмістив публікацію про систему водної комунікації в афонській обителі Іверон. Також він поділився фотографіями, серед яких є також 100-річної давнини.

2

«Пасхальна процесія з Іверською іконою Богоматері в 1917 році ліворуч, видно частину акведука Іверона. Ченці збираються передати спорудою. Зверніть увагу також на ліси, вони необхідні, щоб зберегти трубу на своєму місці?», - запитує блогер.

Паломник також вивчав карти, в тому числі Google, щоб зрозуміти, як споруджений водопровід у монастирі.

Відео дня
3

«Я кілька разів побував в Івероні, але не помітив акведука. Але зі збільшенням якості карт Google, я вважаю, що знайшов підходяще місце. Водоканал починається з червоною стрілки, і я думаю, що фотограф чорно-білого зображення стояв, де зазначена червона зірка, роблячи фотографію. Ліворуч - будівля, розташована поруч з водним шляхом, а позаду - довгий будинок, який також можна побачити на фотографії. Дерев'яний будинок спереду на фотографії не зберегся», - зазначив Герман Вугд.

2

Також він поділився фотографіями цього водопровідного каналу, зробленими в 2004 році.

***Акведук (від лат. Aqua - вода і duco - веду) - канал, труба, необхідна для подачі води з розташованих вище їх джерел. Також акведуком називають частину водопроводу у вигляді мосту.

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".