1

На сайте otelders.org з'явився аудіозапис, в якому відомий афонський старець - преподобний Паїсій Святогорець відповідає на 8 важливих питань.

Преподобний Паїсій задається питаннями: про Бога, що сьогодні відомо більшості християн про Нього; про віру; про послух; роботу та інші аспекти в духовному житті кожного християнина.

«Ми маємо говорити про думки. Сьогодні де думки кожної людини? Де наші думки?», - говорив Паїсій Святогорець.

Старець також розмірковує на тему радості.

«Кожен бажає радості, і багато людей шукають її в тих місцях, де немає радості... Деякі люди шукають радість у похоті, деякі - в їжі і питті, інші - в розгулі, інші - в грошах, інші - у запалі... Вони прагнуть знайти радість, але чи є радість у цих речах? Чи є в гаманці радість, наскільки вона повна? Скільки людей мають гаманці, повні грошей, але все ж у них немає радості», - розповідав преподобний.

Святогорець міркував також про душевний спокій і молитві.

«Чи є сьогодні мир? Погляньте на суспільство! Війни, позови, сварки вдома, в сім'ях, скрізь є невдоволення і суперечки, де мир? Хто бажає добра і молиться сьогодні?», - зазначав Паїсій Святогорець.

«Є багато тем, про які можна поговорити: бажання, гнів, воля, терпіння, багатослівність... На жаль, сьогодні значна частина життя людини витрачається на непотрібні слова. Я від щирого серця бажаю всім людям радісно прийняти слова Євангелія, які були написані для нас, для всього людства, щоб усі були врятовані... ніхто не загинув і всі разом стояли в Його Царстві Небесному та прославляли Його зі своїми ангелами і всіма святими», - підсумував преподобний Паїсій.

За матеріалами otelders.org.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".