1

На англомовному блозі athosweblog паломник Герман Вугд (Herman Voogd) продовжує ділитися враженнями про перебування на Святій Горі та публікує унікальні фотографії. Цього разу він поділився інформацією про стародавню стелі, яку він побачив в обителі Монастир Констамоніту.

«Це вхід у монастир Констамоніт, вигляд з двору. На правій стороні ганку знаходиться докризова, так звана, частина стіни», - написав паломник.

2

Він звернув увагу на стелу, розташовану тут.

Відео дня

«Стела - це кам'яна або дерев'яна плита, зазвичай більша в висоту, ніж у ширину, зведена в древні часи як пам'ятник. Могильні стели часто використовувалися для похоронних або пам'ятних цілей. Ця стела зроблена в середині IV століття до Різдва Христового», - розповів Герман Вугд.

Чоловік описав деталі, які зображені на стелі.

3

«Дві фігури - безпомилково, жінки. Жінка, яка стоїть, ймовірно, слуга, тримає коробку та пропонує щось померлій (яка сидить). Це може бути прикраса, як у гарній могильній стелі Хегезо, датована близько 410 - 400 роками до н.е.», - припустив паломник.

4

Він розмістив фото могильної стели Хегезо, яка зберігається в Національному археологічному музеї в Афінах.

Герман Вугд також опублікував фотографію статті з німецького журналу під назвою «Antike Welt» Ульріха Хюбнера про дохристиянські об'єкті в монастирі Констамоніт.

5

«Письменник показує, зокрема, що Стела, ймовірно, поміщена в стіну ще до 17-го століття. Спочатку об'єкт прибуває з Метохії (земля в іншому місці, що належить монастирю) за межами Афона або зі східної частини Греції», - підсумував блогер.

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".