1

На англомовному блозі athosweblog Герман Вугд (Herman Voogd) опублікував матеріал про телеграфну лінію, яку провели на Святій Горі на початку минулого століття. Він опублікував фотографії тих часів.

2

«Людина на телеграфному стовпі в Кареї в кінці XIX століття. Морські кодекси і телеграми, як способи комунікації, для яких використовували електрику», - написав блогер.

Він також опублікував карту початку ХХ століття.

Відео дня

«На карті, зробленій в 1901 році, видно телеграфна лінія. Від кордону телеграфна лінія веде до Кареї, чорного квадрату на карті. Залишки лінії мали бути видимі разом з пішохідними доріжками. Це фарфоровий ізолятор поруч з дорогою, яка веде до Кареї», - зазначив Герман Вугд.

3

Він також розповів, яка особливість передачі електроенергії на Афоні сьогодні.

«Стару телеграфну лінію не слід плутати зі звичайною електричною мережею, так як Гора Афон все ще не підключена до грецької системи передачі електроенергії. Монастирі використовують генераторні установки з мазутом. Ця практика впливає як на шум, так і на забруднення повітря і дороговартість паливо», - зазначив паломник.

2

Він також опублікував фотографії афонських будівель, в яких розташовані генератори.

«Це лаврська генераторна. Вони змушені зупиняти машини вночі через гучний шум. Свято-Пантелеімонів монастир використовує, крім іншого, сонячну енергію», - зауважив чоловік.

«Збільшення числа відвідувачів приводить до зростаючої потреби в енергії. Енергетична проблема нещодавно обговорювалася на нараді, організованій KEDAK», - підсумував Герман Вугд.

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".