1

В інтернеті, на англомовному блозі stjohntheforerunnerblog.blogspot.ca опубліковано матеріал, в якому отець Савва з афонського монастиря Філофей розповів, що серце людини завжди наповнене «хорошим» або «поганим» «напоями».

«Ваш розум, ваш інтелект - чашка кави, з якої ваше серце п'є і наповнюється. Якщо в чашці хороші речі - серце буде пити добро. Якщо чаша не заповнена й постійно виливається в серце, серце буде відчувати спрагу.

Якщо чашка не наповнена хорошим напоєм, ворог прийде, і наллє отрути в чашу, стільки, скільки вона вмістить. Маленька крапля отрути - це просто гіркий присмак в серці, багато отрути, як щось, що шкодить животу, або майже смертельне для серця», - сказав отець Савва.

Відео дня
2

Святогорець також розповів, що є «хорошим напоєм» для серця.

«Так навіщо пити отруту? Наповніть чашу під обід або, краще, тримайте її переповненою хорошим напоєм. Це духовні думки, пронизані радощами милості Христа, Церкви, святих і так далі. Коли ви бачите, що отрута була додана в вашу чашку, вона почала капати і виливається багато хорошого - відкрийте Святе Письмо, Псалми, або найкращий з усіх капаючих кранів: «Господи Іісусе Христе, помилуй мене»», - зазначив афонський монах.

Отець Савва також розповів, як уберегтися від «отрути».

«Ворог буде безпорадно бушувати, але додати отруту в чашу, досягти вашого серця і поранити його, він не зможе. Це «секрет» пильності та постійної молитви - повної чаші божественного блага. Тримайте чашу повною добра та тримайте цей напій у своєму спраглому серці, щоб вгамувати свою спрагу. Повалити ворога, ім'ям Христа, Його милістю, і Його хрестом, непереможною зброєю, що веде до порятунку душ», - підсумував насельник монастиря Філофей.

За матеріалами stjohntheforerunnerblog.blogspot.ca

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".